A gazdaság helyzete a Kapuvár-Beledi kistérségben
 
 
A REGIONET aktív projekt céljainak megvalósulása érdekében jött létre a Rábaköz Gazdaságfejlesztési Platform Egyesület. Az Egyesület alapítói olyan vállalkozók, akik már több éve, -de korábban csak bizonyos alkalmakkor, szakmai rendezvények szervezése céljából – együtt működnek. A REGIONET aktív projekt által támogatott közös gondolkodáson és kooperáción keresztül egyedülálló lehetőség kínálkozik a hosszú távú együttműködések kialakítására. Magyar Attila, a Rábaköz Gazdaságfejlesztési Platform szóvivője, aki egy tanácsadó cég vezetője, a Rábaköz Leader Program megvalósításában is kulcsszerepet vállal.
A Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tevékenységének középpontjában a REGIONET aktív projektben is részt vevő Kapuvár- Beledi és Sopron-Fertőd kistérségek tevékenységének szakmai támogatása áll. A REGIONET aktív projekt keretében az Alapítvány a projektpartnerekkel és partnervállalkozásokkal szoros együttműködésben, partnertalálkozók, munkamegbeszélések, saját és közös rendezvények szervezésén keresztül járul hozzá a régióban a kis- és középvállalkozások határon átnyúló együttműködéseinek megvalósításához.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

• A Rábaköz Gazdaságfejlesztési Platform egyik fontos célja a rábaközi vállalkozások együttműködésének támogatása, ezáltal közös gazdasági térség kialakítása, továbbá a helyi gazdaság erősítése, mindenekelőtt azért, hogy a tőke a régióban maradjon.
• A Kapuvár-Beledi kistérséggel és a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesülettel szoros együttműködésben a regionális fi zetőeszköz, a rábaközi tallér bevezetésének előkészítése vidékfejlesztési céllal.


 
Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulása
Kistérségi Irodája
9330 Kapuvár, Fő tér 1.
Garab Gergely
Tel: +36 96 596 000
E-mail: kisteresg@kapuvar.hu


Deutsch Magyar