A WECHSELLAND GAZDASÁGI PLATFORM
 

TARTOMÁNYOKON ÁTÍVELŐ HÁLÓZATOSODÁS ÉS GYÜMÖLCSÖZŐ SZINERGIÁK
A régió néhány vállalkozásának kezdeményezésére Wechselland alsó-ausztriai és stájerországi része önkormányzatainak képviselői és vállalkozói 2005 márciusában összeültek, hogy kölcsönösen jobban megismerjék egymást, és intenzívebbé tegyék a regionális együttműködést. Végül is ebből jött létre a Wechselland Gazdasági Platform Egyesület, melynek közel 200 vállalkozás és önkormányzat tagja. A 14 elnökségi tag tiszteletbeli tevékenysége, valamint a vállalkozások, önkormányzatok és a REGIONET aktív projekt pénzügyi támogatása révén a régió gazdasága aktívan hálózatosodhat és kifelé közös marketingtevékenységet valósíthat meg.

A WECHSELLAND GAZDASÁGI PLATFORM TAGTELEPÜLÉSEI A KÖVETKEZŐK:

Aspang, Aspangberg, Dechantskirchen, Feistritz, Friedberg, Kirchberg, Mönichkirchen, Otterthal, Pinggau, Raach, Schäff ern, St. Corona, St. Lorenzen und Trattenbach.

TEVÉKENYSÉGEK

 

• A „Wechsellandzeitung“ regionális gazdasági magazin negyedévenkénti kiadása.

• Évenkénti ágazati regiszter kiadása, amely a regionális cégeknél való vásárlásra ösztönöz.

• Személygépkocsi-reklámplakett nyomtatása és terjesztése, amelynek segítségével a lakosság utazásai során reklámozza Wechselland gazdaságát.

• Üzletember-találkozó megszervezése minden év januárjában, és állandó kölcsönös üzemlátogatások annak érdekében, hogy a régió vállalkozásai közötti együttműködés intenzívebbé válhasson, és ki lehessen aknázni a lehetséges szinergiahatásokat.

• Információs estek rendszeres megszervezése az adójog, a támogatások és fi nanszírozások témakörében.

A regionális munkaerőpiac támogatása ingyenes álláshirdetések révén a Wechsellandzeitungban, a regionális ipari tanuló jegyzék, valamint a pályaválasztási vásár megszervezése révén, ahol a potenciális szakmunkás tanulók, az állami tanácsadó szervek és a vállalkozók találkoznak egymással.

Deutsch Magyar