ZURÜCK ZUR ÜBERSICHT

A „KÖZÉP-BURGENLAND AKTIV” VÁLLALKOZÓI HÁLÓZAT

Region Oberpullendorf


Az oberpullendorfi járásban 1735 aktív kamarai tagot tartanak nyilván. Ez jelenti a mozgásban lévő gazdaság stabil bázisát. A Közép-Burgenland Aktív Gazdasági Platform az alapítása óta eltelt két év során Stefan Kneisz vezetésével sikeres vállalkozói hálózattá nőtte ki magát. Tagjai rendszeresen találkoznak, közösen fejlesztenek ki kreatív ötleteket, amelyeket a nyilvánossággal is megismertetnek.

CÉLOK

A vállalkozói hálózat célja a gazdasági kapcsolatok kiépítése, az ágazatok közti együttműködések élénkítése, a régióban meglévő munkahelyek megtartása, új munkahelyek teremtése, továbbképzések, tájékoztató rendezvények szervezése, valamint egymás kölcsönös megismerése.

TEVÉKENYSÉGEK

• A vállalkozói hálózat ismertségének növelését segítő intézkedések: a www.mittelburgenland-aktiv.at honlap létrehozása, ismertető kiadvány nyomdai elkészítése és terjesztése, pl. eljuttatása az összes vállalkozóhoz postai úton, valamint hirdetéssorozat megjelentetése a „Burgenland Mitte Zeitung” című lapban.
• Több, professzionálisan levezényelt rendezvény, ill. workshop került megszervezésre, pl. „Találd meg a céged egyediségét!“ ,„Bemutatkozás egy percben“, üzletember találkozó, termékfejlesztési workshop.
• Már a második kiadása látott napvilágot a „Cégekről cégeknek“ című szakmai jegyzéknek. Ez a kiadvány már valamennyi középburgenlandi vállalkozáshoz eljutott. Emellett folyamatosan terjesztésre kerül a különböző rendezvényeken.
• Több mint 100 vállalkozó vett részt októberben a müncheni hálózatépítési szakértő és tanácsadó, Monika Scheddin által vezetett nagy sikerű „Hálózatépítés, a siker kulcsa“ című rendezvényen, Oberpullendorfban. A szakember beszélt többek között arról, hogy mi is tulajdonképpen a hálózatépítés, továbbá a hálózatok lehetőségeiről, korlátairól, formáiról és hasznáról, valamint arról, hogy hogyan lehet valaki sikeres a hálózatokon keresztül. Végezetül utalt arra, hogy aki nem működik együtt hálózatokban, az önként lemond bizonyos lehetőségekről.

Roman Wappl
Tel.: +43 (0)5 9010-2474
E-Mail roman.wappl@rmb-sued.at

Stefan Kneisz
Wirtschaftskammer Burgenland, Regionalstelle Oberpullendorf
Spitalstraße 6, 7350 Oberpullendorf
www.mittelburgenland-aktiv.at
info@mittelburgenland-aktiv.at oder op-verkauf@auto-kneisz.at

 Deutsch Magyar