ZURÜCK ZUR ÜBERSICHT

Fenntarthatóság a térség vállalatai közötti folyamatos kommunikációval, a vállalatok tartós közreműködésével

Háttér A térségi vállalati hálózat kezdeményezésekor ügyelni kell arra, hogy az hosszú távon beleivódjon a régió tudatába annak érdekében, hogy hasznot hozzon a térség számára, illetve hogy az első sikereket továbbiak kövessék. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a térségi vállaltok összes elvárása azonnal nem teljesíthető. Annál fontosabb az első szakaszban az első sikerek jó kommunikálása, illetve a hálózat alapjának bővítése a régióban, a vállalkozók támogatásának érdekében.
 
Térségi eszközök
  • Megfelelő kommunikációs eszközök kifejlesztése a vállalatok és a regionális nyilvánosság folyamatos tájékoztatása érdekében a hálózat tevékenységeivel kapcsolatban (újságok, hírlevelek, stb.).
  • Rendszeres tájékoztatás a helyi és regionális médiában.
  • Internetes portál kialakítása a hálózat tagjainak bemutatása, valamint az aktuális tevékenységekkel kapcsolatos tájékoztatás céljából.
  • Munkakörök és törzsasztalok szervezése az egyes ágazatok, vagy községek számára a vállalkozók közötti kapcsolattartás intenzívebbé tétele céljából.
  • Vállalati képviselők választása ágazatonként vagy községenként a vállalatok támogatásának biztosítása érdekében.
  • Időszakonként nagy rendezvények szervezése egy szélesebb bázis bekapcsolódása érdekében.
     
Gyakorlati példa Wechselland Gazdasági Parlament A Wechselland Gazdasági Platform néhány elkötelezett térségi vállalkozó kezdeményezéséből született a térség községeinek együttműködésével. Időközben már több mint 100 tagja van. A fennmaradó 400 térségi vállalat intenzívebb bevonása érdekében alapították meg a Wechselland Gazdasági Parlamentet. A térséghez tartozó 13 község mindegyikében vállalkozói törzsasztalokat szerveztek, amelyeken tájékoztatást adtak a Gazdasági Platform tevékenységével kapcsolatban, illetve megválasztották a helyi vállalatok szóvivőjét. Ezek a szóvivők alkotják a Wechselland Gazdasági Parlamentet, illetve támogatják a közös hálózat munkáját. Ezáltal nemcsak a helyi vállalatokkal történő kommunikáció javult jelentős mértékben, hanem a vállalatok támogatása is növekedett a régióban.


*
Deutsch Magyar