JOGLLAND GAZDASÁGI HÁLÓZAT


A REGIONET aktív projektnek köszönhetően 2008 októbere óta sikerült a lelkes vállalkozókat közös gazdasági jellegű tevékenységek megvalósítására mobilizálni. A legkülönfélébb ágazatok (idegenforgalom, szolgáltatások, kézműipar, mezőgazdaság...) vállalkozóinak együttműködése újszerű Joglland számára, és magában hordozza a hálózatosodás és együttműködés lehetőségét. A régió földrajzi fekvése nem mindig könnyíti meg a gazdasági vállalkozások és a lakosság megtartását. A Joglland Gazdasági Hálózat ezért azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a REGIONET aktív projekt keretében adódó lehetőségeket tartós munkahelyek létesítésére aknázza ki, és az értékteremtési folyamatot a régióban tartsa.

JOGLLANDHOZ AZ ALÁBBI TELEPÜLÉSEK TARTOZNAK:
Rettenegg, St. Kathrein am Hauenstein, Ratten, St. Jakob im Walde, Mönichwald, Waldbach, Fischbach, Riegersberg, Wenigzell, Vornholz, Vorau, Strallegg, Waisenegg, Miesenbach, Schachen, Puchegg, Birkfeld und Gschaid.

TEVÉKENYSÉGEK
A jogllandi gazdasági tömörülés célja tehát először is az, hogy a régió vállalkozásaiért végzett tevékenységei révén felkeltse a fi gyelmet és elérje az elfogadottságot. Az elmúlt két év során elsősorban az alábbi tevékenységek valósultak meg:
• Számos regionális vállalkozói találkozó szervezése és koordinálása, a gazdaságról és a REGIONET aktív projektről való tájékoztatás érdekében. A cél pedig második lépésként a a regionális tevékenységek defi niálása.
• A Joglland-ajándékutalvány bevezetése és regionális reklámozása (plakátok, matricák, hirdetések a regionális médiában, sajtókonferencia megszervezése).
• Ágazati cégjegyzék elkészítésének koordinálása és ennek nyomdai munkái, a cégek regionális és régiók feletti ismertségének növelése érdekében (turisták számára is ajánlott).
• Előkészítő lépések egy jogllandi gazdasági egyesület alapításához.
• Előkészítő lépések az itteni gazdasági élet saját honlapjának létrehozásához.


Region Joglland
Kirchenviertel 24
A-8255 St. Jakob im Walde
www.kraftspendedoerfer.at
 

*
Deutsch Magyar